Thuisonderwijs

ma 16 mrt 2020

Alle kinderen in Nederland hebben recht op onderwijs, dus ook nu de school gesloten is vanwege het coronavirus. In deze brief leggen we u uit op welke manier wij er voor gaan zorgen dat uw kind(eren) krijgen wat ze verdienen. 

Misschien denkt u wel: drie weken zijn toch niet zo lang? In drie weken tijd leren kinderen ontzettend veel en samen met u zorgen we ervoor dat uw kind(eren) geen achterstand oplopen. We verwachten daarom dat alle kinderen deelnemen aan deze andere vorm van onderwijs. Mocht uw kind ziek zijn en daardoor niet in staat zijn om deel te nemen aan het programma, meld uw kind dan ziek via de ouderapp.

Vanaf morgen (voor sommige groepen geldt overmorgen) zullen alle leerkrachten een programma van 9.00 tot 13.00 maken voor de kinderen. Zij sturen deze dagtaak dagelijks voor 9.00 naar u toe. Voor de groepen 8 geldt dat de leerkrachten het online in de agenda van de kinderen zetten. U heeft dan een overzicht van wat uw kind deze ochtend moet doen.

Groep 1 t/m 3

De leerkrachten van deze groepen zullen dagelijks een programma doorsturen wat u met uw kind moet doen. Bij kinderen van deze leeftijd is het online leren moeilijker te organiseren en jongere kinderen hebben ook meer behoefte aan andere activiteiten. Er zullen geen contactmomenten online zijn voor de kinderen. U als ouder kunt natuurlijk vragen stellen via een e-mail aan de leerkrachten van uw kind. We doen ons best deze zo snel mogelijk te beantwoorden en hopen op uw begrip als dit wat langer duurt door drukte. 

Voor sommige activiteiten zijn er materialen nodig. U kunt deze materialen voor uw kind ophalen in de eigen klas op onderstaande tijden. Uiteraard zorgen wij ervoor dat er afstand wordt gehouden van elkaar om eventuele besmetting met het virus te voorkomen. Wilt u zelf ook letten op het houden van afstand?

groepen 1: dinsdag 17 maart tussen 13.30u en 15.30u

groepen 2: dinsdag 17 maart tussen 13.30u en 15.30u

groepen 3: dinsdag 17 maart tussen 9.00u en 12.00u

Groep 4 t/m 8 (groep 1 t/m 3 vindt u verderop in deze brief)

Voor groep 4 t/m 8 geldt dat de kinderen om 9.00 en om 11.00 via de computer contact maken met de leerkracht van hun leerjaar. De leerkrachten zullen dan bijvoorbeeld instructie geven of even vragen hoe het gaat. Mocht u geen computer thuis beschikbaar hebben, dan zoeken we samen naar een oplossing. U ontvangt hier een apart bericht over.

De meeste taken zullen online gedaan kunnen worden. De leerkracht van uw kind zal inlogcodes geven als die er niet zijn. Het is echter ook belangrijk dat kinderen blijven werken op papier. U ziet hieronder een moment waarop uw kind of uzelf langs kan komen op school om spullen op te halen. Uiteraard zorgen wij ervoor dat er afstand wordt gehouden van elkaar om eventuele besmetting met het virus te voorkomen. Wilt u zelf ook letten op het houden van afstand?

Vragen over het programma of de leerstof kunnen kinderen en ouders stellen via e-mail aan de leerkracht. We doen ons best om deze zo snel mogelijk te beantwoorden en hopen op uw begrip als dit bij drukte wat langer duurt.

groepen 4: dinsdag 17 maart tussen 9.30u en 12.00u  

groepen 5 t/m 8: maandag 16 maart tussen 14.00u en 16.00u 

of dinsdag tussen 9.30u en 12.00u

Met vriendelijke groet,

Connie Schellens

Directeur-bestuurder

‹ Terug naar het overzicht