Coronavirus

wo 11 mrt 2020

Beste ouders/verzorgers,

Opnieuw heeft het RIVM de richtlijnen voor het handelen rondom het coronavirus aangescherpt. Wij volgen de richtlijnen van het RIVM en via dit bericht informeren wij u daarover. Binnen De Goede Herder is tot op heden geen besmetting bekend van een kind of medewerker. Uiteraard hopen we dat dit zo blijft. Het onderwijs gaat door zoals gepland, tot het RIVM anders adviseert.

Kinderen die geen klachten hebben kunnen gewoon naar school.

Wanneer moet u uw kind thuis houden?

Uiteraard als uw kind koorts heeft. Maar daarnaast wordt ook bij ‘milde’ klachten van hoesten of verkoudheid of een snotneus geadviseerd om uw kind thuis te houden. Alle kinderen hoesten of niezen wel eens een keertje, daar is niets mis mee. Als dat meerdere keren op een dag gebeurt, dan is er sprake van milde klachten.

Als u twijfelt neem dan telefonisch contact op met uw huisarts. Is uw kind weer beter, wacht dan nog 24 uur, voordat u uw kind weer gewoon naar school laat gaan. Daarna kan hij/zij weer gewoon komen.

Deze richtlijnen gelden ook voor ons personeel. Mocht er binnen het personeel sprake zijn van ziekte, dan doen wij ons best om een invaller te regelen. Als dat niet lukt moeten we mogelijk groepen naar huis sturen. Wij stellen u in dat geval z.s.m. op de hoogte en hopen op uw begrip in deze uitzonderlijke situatie. Op dit moment is dat nog niet aan de orde.

Het belangrijkste wat u en wij kunnen en moeten doen is: verantwoordelijkheid nemen en verstandig handelen. Neem enerzijds geen onnodige risico’s voor uzelf en/of een ander en bewaar anderzijds zoveel mogelijk kalmte.

Wij vragen u om de berichtgeving vanuit school regelmatig te checken en we houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen.

Met vriendelijke groet,

Connie Schellens

Directeur-bestuurder

‹ Terug naar het overzicht