Corona update

zo 15 mrt 2020

Aan het einde van de middag heeft de regering nieuwe maatregelen aangekondigd i.v.m. de ontwikkelingen van het Corona virus. Dat betekent dat vanaf morgen, maandag 16 maart 2020, alle scholen en kinderopvanglocaties in Nederland zullen sluiten, in elk geval tot 6 april. Een uitzondering zal worden gemaakt voor kinderen waarvan de ouders werken in vitale beroepen zoals die staan op de lijst van de NCTV. Dan gaat het o.a. om ouders die werken in de zorg, bij de politie en de brandweer. Voor deze kinderen zal opvang worden georganiseerd op school. 

We vinden het belangrijk dat het onderwijsproces niet stil komt te liggen. We willen u daarom vragen om ook thuis de kinderen te laten oefenen met verschillende activiteiten. Morgen hebben we overleg met het team om met elkaar te bespreken hoe we dit invulling gaan geven. Zo gauw dat duidelijk is sturen we u een bericht via Fiep, waarin opdrachten/activiteiten staan die de kinderen die thuis zijn dagelijks kunnen doen. 

Ook houden we contact met onze collega’s van andere besturen, de gemeente en de kinderopvangorganisaties, om te onderzoeken hoe we zo snel mogelijk een goede invulling kunnen geven aan deze nieuwe richtlijnen. 

Voor morgen betekent het dat uw kind alleen naar school kan komen als u werkzaam bent in vitale beroepen zoals die op de NCTV-lijst staan. Deze lijst vindt u in de bijlage. We publiceren ‘m ook op onze website. In alle andere gevallen verwachten we uw kind niet op school. 

Het besluit is door de regering genomen in het belang van de volksgezondheid. Wij hebben begrip voor het besluit en zullen onze uiterste best doen er op een goede manier invulling aan te geven. 

Wij vragen u om de berichtgeving vanuit school regelmatig te checken en we houden u op de hoogte van actuele ontwikkelingen. 

Met vriendelijke groet, 

Connie Schellens Directeur-bestuurder 

‹ Terug naar het overzicht