Oversteken met brigadier stopt!

di 7 dec 2021

In een bericht op 26 november hebben we nogmaals een oproep gedaan aan ouders om te helpen met het brigadieren, zodat onze kinderen veilig kunnen oversteken. Helaas heeft deze oproep niets opgeleverd en stopt het oversteken met een brigadier vanaf maandag 6 december, zoals aangekondigd. 

Als uw kind alleen naar school gaat, is het wellicht verstandig om met uw kind te bespreken dat het handig blijft om op de plek waar de brigadier stond over te steken. Daar ligt een drempel en de meeste ouders zijn gewend dat daar kinderen kunnen oversteken.

We vragen ouders die hun kind met de auto naar school brengen om rekening te houden met de nieuwe situatie door uw snelheid te beperken en niet te parkeren rondom de drempel. Dat laatste mag sowieso niet, maar gebeurt toch regelmatig. In deze nieuwe situatie is dit nog onveiliger, omdat het het overzicht voor overstekende kinderen kan beperken.
De zoen-en-zoef-strook is bedoeld om uw kind uit de auto te laten stappen en vervolgens door te rijden. Ouders die hun kind naar de schooldeur willen begeleiden dienen hun auto op juiste wijze te parkeren. Dat wil zeggen: in een parkeervak of aan de zijde van de weg waar dit toegestaan is. 
Komende tijd zal er meer gecontroleerd worden door handhaving, om er voor te zorgen dat alle kinderen op een veilige manier naar school toe kunnen. 

We willen de brigadiers en hulpbrigadiers (kinderen van groep 7) ontzettend bedanken voor hun inzet al die tijd.

‹ Terug naar het overzicht