Adventsvieringen met de hele school!

vr 14 dec 2018

Deze weken komen we vier keer met de hele school bij elkaar in de aula. Op deze momenten staan we stil bij het kerstverhaal, maken we muziek en besteden we tijd aan het thema van deze kerst.

Woensdag 12 december, Adventsviering 1

Tijdens de eerste Adventsviering zagen we hoe juffrouw Anja het eerste kaarsje aanstak. Ze vertelde dat het thema dit jaar 'Vrienden van De Goede Herder' is. Vrienden hebben is fijn en vrienden kunnen iets voor een ander betekenen. Joyce en Jean-Paul, van Stichting Lief!, kwamen op het podium, omdat wij ze willen helpen. Zij willen tijdens de kerstdagen wel honderd kerstpakketten uitdelen aan mensen die het niet zo goed hebben. Aan ons de vraag of we etenswaren kunnen meenemen die thuis in de kast staan en waarschijnlijk niet op gaan. Natuurlijk doen we dat! Ook zagen we hoe Jozef en Maria op pad gingen naar Bethlehem, terwijl Maria hoogzwanger was. Het was een fijne eerste viering.   

Vrijdag 14 december, Adventsviering 2

We hebben gezien dat er al veel etenswaren zijn ingezameld. Jozef en Maria kwamen aan bij een herberg, maar alles zat vol! Ze mochten in een stal slapen en daar werd Jezus geboren. De kerstband van groep 6 zorgde voor mooie liedjes. 'Welkom, welkom', 'Het Adventslied' en 'Niets is cooler dan Kerstmis' werden gespeeld en gezongen en het was prachtig! Juf Anja vertelde dat het de bedoeling is dat iedere klas zorgt voor een aantal kerstwensen. Die mogen in de mand die in de aula staat. We zijn benieuwd! 

‹ Terug naar het overzicht