GROENE VOETSTAPPEN 2013

Vrijdag, 13 september 2013

Het begint inmiddels een traditie te worden: de derde week van september is het voor de scholen Groene Voetstappenweek, ook voor onze school! Zoveel mogelijk kinderen in Helmond, maar ook in de rest van de wereld, gaan van 16 t/m 20 september te voet, op de fiets of een andere duurzame manier naar school. Enerzijds om aandacht te vragen voor het klimaat, maar ook om de veiligheid rond school te verbeteren en om aan de gezondheid te denken.

Tijdens de actieweek ontvangen de leerlingen van de deelnemende scholen voor elke heen- en/of terugreis die te voet, per fiets of op een andere duurzame manier wordt afgelegd één Groene Voetstapsticker, die zij in een stickerboekje kunnen plakken. Na afloop van de actieweek geeft de school het aantal verzamelde voetstappen en deelnemende kinderen door aan Duurzaam Helmond. De school met gemiddeld het meeste aantal voetstappen per leerling ontvangt de Groene Voetstappen wisseltrofee tijdens een feestelijke bijeenkomst. Dit is niet zomaar een beker, maar eentje die gemaakt is van oude fietsbanden! Bovendien krijgt iedere deelnemende leerling (van elke school) een kleine herinnering aan de actie.

Voor meer foto's klik HIER