< Terug naar het overzicht

De derde Adventviering

Woensdag, 19 december 2012

Hierna zong de hele aula het Adventlied, onder begeleiding van juf Yvonne op de piano en het koor en orkest van groep 6.

Toen het weer stil was, werd de grote kaars aangestoken en mochten we allemaal even denken aan iemand die wij iets gunnen. Een ander, die onze steun kan gebruiken, of juist iemand waar we heel blij voor zijn. In de klas werd hier verder over gepraat.

Daarna gebeurde er iets bijzonders. Het podium werd zo goed als vrij gemaakt voor een toneelstuk. Juf Ines, meneer Tim, juf Heidi, juf Marleen, juf Josanne en meneer Robert kwamen op met hun jassen aan. Eerst speelden ze met een bal, die meneer Tim niet kreeg. Maar even later werd hem toch de bal gegund. Daarna fietsten juf Marleen en juf Heidi over het podium. Meneer Robert wilde ook wel fietsen, maar mocht de fiets van juf Marleen echt niet hebben. Juf Heidi gunde hem wel een fiets. Toen ging de bel en moesten de kinderen in de rij gaan staan. Wie mocht voorop? Juf Ines gunde het juf Marleen. En juf Josanne? Wie liet zij haar kopje wegbrengen? Zij gunde het juf Ines.

Zo zagen we allemaal dat iets gunnen aan elkaar helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. We sloten de viering af met het lied 'Het mooiste geschenk', gezongen door groep 6.