Opening Kinderboekenweek 2012 'Hallo Wereld'

Maandag, 01 oktober 2012

De aula is omgetoverd tot reisbureau "De wijde Wereld".
Meneer van de Eerenbeemd stapt binnen. Hij heeft een uitzonderlijk verzoek. Hij wil een reis boeken naar DE WERELD. Toos, de vlotte medewerkster, laat hem foto's van verschillende landen  zien. De kinderen roepen enthousiast bij welk land de foto's horen. Ze herkennen de buitenlandse gasten meteen: de Chinees, de Fransman, de Eskimo ..?
Maar nee, Meneer van de Eerenbeemd keurt alle landen af, hij wil naar DE WERELD!
Toos is ten einde raad en vraagt of hij over twee weken terug komt.
Snel schakelt Toos  alle kinderen in. Als elke groep zich gaat verdiepen in een land, kunnen ze meneer van de Eerenbeemd DE WERELD laten zien!

Dat beloven de kinderen.
Eerst zingen ze  met zijn allen het prachtige Kinderen voor kinderen-lied: Hallo Wereld.
Maar dan vertrekken ze gauw -met een cadeauboek!- naar hun klas. Meteen wordt  er overal, gelezen en geluisterd, geknutseld, geschreven, getekend en gezongen. Over China en Egypte. Over  Marokko en Engeland. ..
Donderdag 11 oktober zal er in elke klas veel te zien zijn!  Alle kinderen en ouders zijn van 15.15 tot 16.00 uur welkom om een kijkje te komen nemen.

Natuurlijk is er ook nog tijd voor meer Kinderboekenweek- activiteiten. De oudere kinderen gaan de jongere kinderen voorlezen en de voorleeskampioen van de groep wordt gekozen.
Vrijdag 5 oktober wordt zelfs een heel speciale dag: een WERELDDAG; vol spel en dans!
We wensen iedereen veel plezier tijdens deze Kinderboekenweek.