De schrijver Bies van Ede op bezoek in de groepen 7

Donderdag, 12 april 2012

In de bibliotheek werden hele stapels boeken van hem geleend. Bies van Ede heeft  meer dan  100 titels op zijn naam staan, dus er was keuze genoeg. Geheimen, dromen en dingen die net niet -of misschien net wél- echt kunnen, zijn  favoriete onderwerpen in zijn boeken. De kinderen hebben er veel leesplezier aan beleefd.
Bies nam rustig de tijd om alle vragen van de kinderen te beantwoorden. Hij vond dat de leerlingen erg goede vragen stelden!
Na afloop merkten de kinderen op dat ze helemaal een ander beeld van de schrijver hadden gekregen. Op de site ziet hij er mysterieus uit. In het echt vonden ze hem zelfs erg grappig.

Tot slot van de interessante ontmoeting kregen alle kinderen nog een handtekening van Bies van Ede.

Bloed op De heksensteen, De meesterdief en Gebruik je hersens niet, zijn erg bekende boeken van hem. Dus wie in de schoolbieb of stadsbieb nog een goed boekt zoekt….

De kinderen van groep 7b hadden hem uitgenodigd door hem een mail te sturen.

Geachte B. van Ede,

a.s. donderdag gaan we zaken met je doen!

Wij zullen jouw inspiratie worden voor je nieuwe griezelboek!
Zet je maar schrap! Want we hebben een heleboel vragen voor je, waar je geen antwoord op kunt vinden!
Gebruik je hersens WEL!
Durf je nog te komen?

groetjes,

groep 7B
bs de Goede Herder

Hierop hadden ze het volgende antwoord ontvangen:

Dag groep 7b,

Oeps nee, ik blijf denk ik maar thuis.

Ik had ook beter moeten weten dan ja zeggen tegen een bezoek aan de mond van de hel.

Groetjes,
Bies van Ede