Barokconcert in Lambertuskerk

Maandag, 19 december 2011

Het concert vond plaats in de indrukwekkende Lambertuskerk in het centrum van Helmond. De muziek vertelde het kerstverhaal op geheel eigen wijze, met hier en daar wat vertellingen van de muzikanten. In het ensemble speelden mee: 3 violen, een basviool, een orgel, een accordeon, een klarinet en een sopraansaxofoon. Hiernaast was er nog een zangeres die geen enkele keer in het Nederlands zong. Toch waren er kinderen die af en toe verstonden wat ze zei, ze zong dan in het Engels of in het Arabisch. De kinderen hebben goed geluisterd, de meningen waren verdeeld, maar allemaal waren ze flink onder de indruk.

Dinsdag 20 december. De Lambertuskerk in Helmond.... Het Holland Baroque Society staat al klaar vooraan in de kerk!